Leer stap voor stap hoe mobiel betalen met Payconiq by Bancontact werkt

publish date
1 oktober 2024

De digitalisering gaat enorm snel. Ook digitaal betalen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vandaag betalen er al miljoenen Belgen mobiel met de Payconiq by Bancontact-app, maar toch is niet iedereen al volledig mee in het digitaal verhaal.

We proberen de Payconiq by Bancontact-app dan ook zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Om mensen die minder digitaalvaardig zijn beter te begeleiden, hebben we een toolkit ontwikkeld die hen vlot op weg helpt om de app te installeren en te gebruiken. De toolkit bestaat uit flyers en posters en is de perfecte tool voor digitale helpers of buddies die mensen digitaal wegwijs helpen.  

 

Toolkit 

De kit bevat twee modules: een starterskit met een stappenplan over hoe je de Payconiq by Bancontact-app installeert, en een tweede module met informatie over hoe je met de app betaalt en de extra functionaliteiten die de app aanbiedt.  

Deze informatie zal gebruikt en aangeboden worden door de gemeenten en door organisaties en platformen  die nuttige inclusieve informatie en tools verzamelen,  zoals Mediawijs (in Vlaanderen en Brussel) en les Espaces Publiques Numériques  (in Wallonië en Brussel). 

Ontdek het materiaal ook op onze website.

 

Lessenpakket 

Daarnaast lanceerden we begin dit schooljaar ook een educatief lessenpakket voor de eerste graad secundair onderwijs, met tips om slim om te gaan met mobiel betalen.  Want heel wat jongeren betalen vandaag al met hun smartphone, maar wat weten ze eigenlijk over mobiel betalen?  Staan ze stil bij de beveiliging van hun betaalapp? Kunnen ze phishing herkennen? En wat met sparen: moeten ze daar nu al mee bezig zijn? Ontdek de interactieve lessen op de website van Plantyn.